Tesla huurt distributiecentrum van Aberdeen Standard Investments

Autofabrikant Tesla heeft van Aberdeen Standard Investments een distributiecentrum gehuurd op het Tilburgse bedrijventerrein Vossenberg West.

Volgens het Brabants Dagblad neemt Tesla binnenkort het logistieke complex aan de Dongenseweg 225 in gebruik om onderdelen op te slaan, onder andere voor de nieuwe Tesla Model 3. Het ruim 36.000 m² grote distributiecentrum is ontwikkeld door Remmers Bouwgroep, Mobion en de familie Versteijnen, eigenaar van het transportbedrijf Versteijnen Logistics. Zij opereren onder de naam Ontwikkelingscombinatie De Scheg. Het pand staat op een perceel van circa 6 hectare. De twee andere Nederlandse Tesla-vestigingen bevinden zich op enkele honderden meters afstand.

Aberdeen Standard Investments tekende vorig jaar de koopovereenkomst voor distributiecentrum met Ontwikkelingscombinatie De Scheg. De belegger is vorig jaar onstaan uit de fusie tussen Standard Life Investments en Aberdeen Asset Management. Het complex omvat 31.927 m² logistieke ruimte, 2766 m² mezzanine en 1281 m² kantoorruimte. Op het buitenterrein zijn 260 parkeerplaatsen voor personenwagens en 21 stuks voor vrachtwagens. 

Vossenberg is circa 243 hectare groot en biedt ruimte aan grootschalige logistieke dienstverleners. De afgelopen jaren heeft de gemeente Tilburg verscheidene percelen verkocht en zijn verschillende nieuwe distributiecentra gebouwd. Het bedrijventerrein wordt ontsloten door de nieuwe noordwestelijke ringweg van Tilburg en is door het Wilhelminakanaal ook via het water ontsloten. Enkele jaren geleden is op het bedrijventerrein de tweede containerterminal van Tilburg aangelegd.
In de directe nabijheid van het distributiecentrum bevinden zich onder andere de volgende bedrijven: XPO Logistics, Sony, Fuji, Syncreon, Ingram Micro, GVT, Iris Ohyama, ID Logistics, Coolblue en Samsung.

Industrial Real Estate is volgens het BD als adviseur betrokken bij deze deal.