Remmers ontwikkelt DC van 36.000 m² in Tilburg

Remmers ontwikkelt een nieuw distributiecentrum in Tilburg op het bedrijventerrein Vossenberg. Logistics Excellence Tilburg omvat twee units met een totale oppervlakte van 36.435 m² en wordt gerealiseerd op een perceel van circa 6 hectare.

Het complex wordt opgeleverd met een Breeam-certificaat Very Good. Remmers Bouwgroep, een bouwonderneming uit Tilburg, mikt met het DC op (inter)nationale e-commerce bedrijven. Het biedt uitbreidingsmogelijkheden en een flexibel ontwerp. Het bestemmingsplan is onherroepelijk en de infrastructuur rondom het kavel is aangelegd.

Vossenberg is circa 243 hectare groot en biedt ruimte aan grootschalige logistieke dienstverleners. De afgelopen jaren heeft de gemeente Tilburg verscheidene percelen verkocht op Vossenberg. De verwachting is dat het laatste beschikbare kavel na de zomer verkocht zal worden.

Het bedrijventerrein wordt ontsloten door de nieuwe noordwestelijke ringweg van Tilburg en is door het Wilhelminakanaal ook via het water ontsloten. Ruim een jaar geleden is op het bedrijventerrein de tweede containerterminal van Tilburg aangelegd, die toegang biedt aan schepen tot en met klasse 4 en daarmee tot de grootste terminals van Nederland behoort.

In de directe nabijheid van het distributiecentrum bevinden zich onder andere de volgende bedrijven: XPO Logistics, Sony, Fuji, Syncreon, Ingram Micro, GVT, Iris Ohyama, ID Logistics, Coolblue, Tesla en Samsung.

De verhuur is in handen van DTZ Zadelhoff en Industrial real estate partners.