The Core genomineerd voor Interieur van het Jaar

Het nieuwe hoofdkantoor van CBRE Nederland in Amsterdam, The Core, is genomineerd voor de award Interieur van het Jaar 2019 door Architectenweb. 

The Core is een voormalige, vijftig jaar oude autogarage in het Schinkelgebied en werd in een jaar getransformeerd naar een modern en innovatief kantoor. Het gebouw heeft zo een tweede leven gekregen, waarbij de authenticiteit van de garage nog altijd zichtbaar is in het interieur. Zo zijn de oude overhead deuren en de sheddaken nog onderdeel van de inrichting.

In ruim een jaar tijd ontwierp CBRE, adviseur voor huisvesting en vastgoed, haar nieuwe hoofdkantoor. Dit werd gedaan door het designteam onder leiding van Ramon Beijen. The Core is opgedeeld in vier verschillende zones, met elk een passende uitstraling. Het café is een ontmoetingsplek voor klanten en collega’s. De werkplaats is het hart van het kantoor waar alle bedrijvigheid plaatsvindt. Hier valt het noorderlicht door de sheddaken en is er volop mogelijkheid om samen te werken aan projecttafels of in break-outs en stand-ups. In het client Lab kunnen collega’s in co-creatie met klanten oplossingen en antwoorden vinden op vraagstukken. In een flexibele setting, en met behulp van creatieve workshops en events. Tot slot bevindt zich op de eerste verdieping de bibliotheek, waar collega’s in rust en stilte gefocust kunnen werken.