500 nieuwbouwwoningen in Lansingerland

In aanloop naar de vaststelling van het bestemmingsplan Wilderszijde hebben gemeente Lansingerland en Ontwikkelcombinatie Wilderszijde (OCW, een samenwerking tussen VolkerWessels Vastgoed en Van Omme & De Groot Projectontwikkelaars en Bouwers) de afspraken voor hun deelplan van 500 woningen bekrachtigd.

Wilderszijde bestaat uit drie verschillende deelgebieden; Groenwijk, Waterwijk, Polderwijk. Samen vormen ze een samenhangend geheel. OCW ontwikkelt en realiseert met 500 woningen het merendeel van de woningen in Waterwijk. Het wordt een mix van (sociale huur) appartementen (betaalbare en bereikbare) rijwoningen, twee-onder-1-kapwoningen en vrijstaande woningen. De start verkoop van de eerste fase van dit deelplan staat nu gepland in het najaar van 2022.

Groen en duurzaam wonen
In Wilderszijde, aan de zuidzijde van Bergschenhoek,  verrijst de komende tien jaar een toekomstbestendige woonwijk. Een groene en klimaatadaptieve gebiedsontwikkeling met in totaal 2.600 tot 3.000 duurzame woningen, basisscholen, een gezondheidscentrum en kleinschalige commerciële voorzieningen om de hoek. Op dit moment is het nieuwe bestemmingsplan in procedure. Naar verwachting stelt de raad het bestemmingsplan eind dit jaar vast. Marcel Schipper, algemeen directeur VolkerWessels Vastgoed zegt hierover namens de OCW: ‘Met de ontwikkeling van Wilderszijde maken wij de gezamenlijke duurzame en inclusieve ambities concreet. De groene en waterrijke opzet van de wijk en de energiezuinige woningen zorgen ervoor dat de wijk klaar is voor de toekomst van Lansingerland. Het diverse woningbouwprogramma biedt ruimte voor uiteenlopende doelgroepen en diverse woonmilieus. Door de kleinschalige, groene en toegankelijke opzet stimuleren we ontmoetingen tussen buren en het bewegen in het groen. Hiermee dragen we bij aan een gezonde en fijne buurt, met Rotterdam op een steenworp afstand.’