DHG koopt kantoor ABN Amro Kneuterdijk

DHG heeft het ABN Amro pand aan de Kneuterdijk 8 in de binnenstad van Den Haag gekocht.

Het markante kantoorgebouw, in 1923 door architect Ir. H.F. Mertens ontworpen, heeft een verhuurbaar oppervlak van 9500 m² over 7 lagen, inclusief een 2-laagse openbare parkeergarage met 87 parkeerplaatsen en een dienstwoning. Hier was tot voor kort het hoofdkantoor ABN Amro Den Haag gevestigd.

Willem Slager van DHG zegt nog geen concrete plannen voor het pand te hebben, de opties van transformatie naar verschillende functies of herontwikkeling naar (deels) kantoren staan nog allemaal open. ‘Een kantoorgebouw op zo’n prominente plek in het hartje van Den Haag is in onze ogen altijd interessant’. Met deze aankoop realiseert DHG een verdere uitbouw van de ambitie om kantoorgebouwen met potentie te verwerven op prominent gelegen locaties.

Recentelijk kocht DHG in Rotterdam ook een kantoorgebouw van 11.500 m² waar ze inmiddels zijn begonnen met de volledige renovatie naar verduurzaamde moderne kantoorruimte met een energielabel A. Daarnaast verkocht DHG een nog te transformeren kantoorgebouw van 9500 m² met volledig plan aan Amvest.

ABN Amro verhuisde onlangs van de Kneuterdijk 8 naar het voormalig Kamer van Koophandel pand aan de Koningskade 30 in Den Haag. Dit pand van 5500 m² werd door ABN Amro volledig gerenoveerd en verduurzaamd.

Verkoper ABN Amro werd bij deze transactie geadviseerd door Cushman & Wakefield en en Loyens & Loeff.