220 woningen van The Minister in Rijswijk opgeleverd

De 220 huurwoningen van project The Minister in Rijswijk zijn onlangs opgeleverd aan het ASR Dutch Core Residential Fund.

Het voormalige kantoorgebouw The Winston Churchill Tower, waar ooit het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport was gevestigd, is getransformeerd tot een woontoren met 25 verdiepingen en 310 woningen. Het project is volledig verhuurd bij oplevering en het merendeel van de woningen zijn verhuurd in het middenhuursegment.

De ontwikkelaar van het project is Reshape Properties. De 220 woningen bestaan uit 156 tweekamerappartementen en 64 driekamerappartementen. De appartementen zijn 67 m² tot 93 m² groot en beschikken over grote raampartijen en een riante buitenruimte.

Gebied in transformatie

The Minister maakt deel uit van een gebied in transformatie met een focus op verblijven en ontmoeten. Er komen circa tweeduizend nieuwe woningen bij en het lokale winkelcentrum ‘Bogaard stadscentrum’ ondergaat momenteel een metamorfose. Hiermee wordt ingespeeld op de verwachte groei van de gemeente.

Robbert van Dijk, fund director ASR Dutch Core Residential Fund: ‘We zijn trots deze woningen toe te kunnen voegen aan onze woningportefeuille. De transformatie van kantoorgebouw naar een gasloos en duurzaam woningproject past goed in ons duurzaamheidsbeleid. De focus op verhuur in het middenhuursegment geeft invulling aan ons impactbeleid.’