Datasheet week 20: Nieuwbouwwoningen naar buitenlandse beleggers

Weer gaan er twee projecten met nieuwbouwwoningen over de toonbank, gekocht door buitenlandse beleggers. De in totaal 379 woningen staan in de heetste woningmarkt van het land, Amsterdam.

Zurich Insurance kocht 127 woningen van Kondor Wessels in Amsterdam-West. Dit gebouw De Baak krijgt gemeenschappelijke ruimtes en wordt in de middeldure huurklasse geplaatst. Union Investment kocht Amst met 252 woningen, een nieuwbouwproject van MRP tegenover het Amstel Station. In de plint komt winkelruimte.

Op de winkelmarkt zette The Sting Companies de tijdelijke formule De Koopman om in een meer permanente. Deze in coronatijd begonnen formule om van overtollige voorraden af te komen en daarvoor de leegstaande ruimte in een aantal Hudson’s Bay panden te gebruiken, lijkt een langer leven beschoren dan de pandemie. Reden voor The Sting en Wereldhave het tijdelijke huurcontract om te zetten in een meer permanent.

Dit alles blijkt uit het wekelijkse overzicht aan grotere transacties dat PropertyNL in de bijgevoegde datasheet publiceert. Hierin staan zowel beleggingstransacties als gebruikstransacties van commercieel vastgoed, en is ook plaats voor uitgegeven leningen. Dit overzicht wordt ook opgenomen in PropertyNL Magazine.