CIO Anne de Jong vertrekt per mei 2020 bij NSI

Anne de Jong, chief investment officer van NSI , heeft de raad van commissarissen op de hoogte gebracht van zijn besluit om geen tweede termijn als lid van management board na te streven. Zijn huidige termijn loopt tot en met april 2020.

De Jong: “NSI is de afgelopen jaren aanzienlijk veranderd en een professioneler bedrijf geworden met een gerichte beleggingsportefeuille en een duidelijk richtinggevoel. Ik heb de doelen op het gebied van activarotatie, focus en vermindering van leegstand, die ik mezelf heb gesteld toen ik bij NSI kwam werken, bereikt."

Sinds 2015 heeft NSI €1,2 mrd aan transacties gedaan, bijna al zijn retailactiva verkocht en zijn bezit in Amsterdam verhoogd tot meer dan de helft van de portefeuille. De beursgenoteerde vastgoedbelegger zag de leegstand onder de 10% dalen. "Ik ben ervan overtuigd dat het bedrijf er goed voor staat en een mooie toekomst heeft, dus nu is het een goede gelegenheid om een nieuwe fase in mijn carrière na te streven”, aldus De Jong.

Luurt van der Ploeg, voorzitter van de Raad van Commissarissen van NSI: “We zijn erg dankbaar voor de bijdrage van Anne aan de transformatie en herpositionering van NSI. Tijdens zijn termijn is de NSI-beleggingsportefeuille snel getransformeerd van een divers portfolio van voornamelijk regionale activa naar een veel meer gerichte portefeuille met een aanzienlijk ingebed potentieel voor waardecreatie en ontwikkeling.”