Veel kantoorbeleggingen in januari

De laatste volle week van januari kende vooral veel beleggingstransacties op de kantorenmarkt. Op het gebied van huurtransacties was het iets rustiger.

Het Utrechtse Bridges Real Estate versterkt zijn positie in de binnenstad van Utrecht met de aankoop van een iconisch grachtenpand aan de Prinsengracht. Eind 2022 kocht het al twee kantoorvilla’s op de Maliebaan 12 en 14, vrijwel direct naast het hoofdkantoor van Bridges zelf, dat gevestigd zit op nummer 8. Het kantoorpand aan de Nieuwegracht 94 is 830 m² groot en beschikt over een parkeerterrein met 20 parkeerplaatsen.

In Amsterdam-Zuidoost doet Sofidy goede zaken met de aankoop van Johan Cruijff Boulevard 177 en 183–187. De twee panden zijn verhuurd aan Albert Heijn en Gamestate, het bedrijf met Arcade-speelhallen, dat in Nederland acht locaties heeft en daarnaast ook meerdere locaties in Duitsland, België, Polen en Slowakije. De twee panden zijn gekocht van Heeneman & Partners en zijn respectievelijk 1180 m² (Gamestate) en 1500 m² (Albert Heijn) groot.  

In de PropertyNL datasheet van week 4 staan onder meer de bovengenoemde transacties. Het wekelijkse overzicht met grotere transacties vermeldt zowel beleggingstransacties als gebruikstransacties van commercieel vastgoed. Ook is er ruimte voor leningen. Dit overzicht wordt ook opgenomen in PropertyNL Magazine.