Parteon en WormerWonen ontwikkelen sociale woningen in Wormerveer

Woningcorporaties Parteon en WormerWonen ontwikkelen 198 circulaire, sociale huurappartementen in het Zaankwartier in Wormerveer.

De twee woningcorporaties Parteon en WormerWonen hebben de grond voor dit project samen aangekocht. De voormalige meelfabriek Meneba in Wormerveer wordt getransformeerd tot een nieuwe woonwijk: Zaankwartier. Een ontwikkeling van Coöperatie De Vlyt UA en een samenwerking tussen Van Wijnen, Waterland Real Estate en Mecanoo.

In totaal komen hier circa 680 gevarieerde woningen, commerciële ruimten en een hotel. Door Fijn Wonen, het woonproduct van Van Wijnen, worden 198 appartementen gerealiseerd.

In totaal worden er drie gebouwen gerealiseerd: een woontoren en twee galerijgebouwen. De woningen bestaan voor 25% uit tweekamerappartementen en voor de overige 75% uit driekamerappartementen. In een gerobotiseerde woningfabriek worden losse elementen, denk aan vloeren, wanden en gevels, gemaakt. Eenmaal op locatie kunnen er in een dag twee appartementen geassembleerd worden inclusief de installatie van de technische ruimte voorzien van warmtepomp, toilet en badkamer.

De woningen zijn zo gesitueerd dat de bewoners vanuit hun woonkamer uitkijken over de Zaan en het Wormer- en Jisperveld.

De sociale huurwoningen in dit project komen in verschillende huur categorieën op de markt. Doordat dit project een samenwerking van de NH Bouwstroom is (een samenwerkingsverband van acht woningcorporaties en zes woningbouwers, waaronder Fijn Wonen), ontstaat er een mooie mix aan diverse doelgroepen en wordt het bouwproces versneld.