Nooka opent werkcabines in winkelcentrum Apeldoorn

Nooka, het eerste netwerk ter wereld met slimme en ergonomische werkcabines voor in de achtertuin of in de buurt, heeft een pilot in winkelcentrum Oranjerie in Apeldoorn geopend. Hier staan nu 12 kantoorcabines die net als een deelfiets of deelauto, online kunnen worden geboekt en voor iedereen beschikbaar zijn. Een primeur voor Apeldoorn.

Het concept van Nooka is een nieuwe vorm van een co-working space. Gebruikers krijgen dezelfde voordelen zoals flexibiliteit en een gedeelde productieve ruimte, maar ze maken deel uit van een gemeenschap die is verdeeld over een netwerk in plaats van in eenzelfde gebouw. Zo heb je altijd een kantoor in de buurt waar je even kunt gaan zitten werken. In het geval van de pilot in Apeldoorn staan de Nooka’s in dezelfde ruimte. Maar de units zijn overal te plaatsen. Op pleinen, in wijken en zelfs in achtertuinen, waarbij de eigenaren de Nooka beschikbaar kunnen stellen aan andere gebruikers van het netwerk.

Met deze oplossing springt Nooka in een gat in de markt, namelijk dat van hybride en op afstand werken. Manieren van werken die sinds de Covid lockdowns voor veel bedrijven gewoon zijn geworden. Allain Silbernberg, directeur Nooka Benelux: ‘We willen een manier bieden waarmee werken op afstand een nieuwe invulling krijgt. Uit onderzoek bleek dat er behoefte is aan microwerkplekken in kleinere steden en woonwijken. Niet iedereen heeft thuis de ruimte of de rust om te werken en de meeste gedeelde flexwerkplekken bieden niet de flexibiliteit voor mensen die incidenteel een kantoor nodig hebben. Nooka biedt hier een perfecte oplossing voor en we hopen dan ook veel enthousiaste gebruikers te mogen verwelkomen in de kantoorcabines in Apeldoorn.’

De Nooka Experience meet zo’n 250m2. De verhuurder is Bridges Real Estate.