Kintetsu huurt van WDP op Schiphol-Oost

Op Schiphol-Oost, vlakbij het luchtplatform, bouwt WDP een nieuw warehouse met kantoren voor Kintetsu World Express (KWE).

Het magazijn met kantoor aan de Folkstoneweg meet 10.000 m² bvo en is voorzien van extra grote (houten) overspanningen en de installatie van ULD’s om goederen zo efficiënt mogelijk te kunnen afhandelen. Het pand heeft 13 docks en 64 parkeerplaatsen met 7 laadpalen.

Oplevering van het gebouw staat gepland voor Q4 2024 en wordt vervolgens voor lange termijn verhuurd aan Kintetsu World Express, een in Japan ontstaan merk dat wereldwijd actief is. Het Japanse bedrijf levert logistieke diensten waaronder de afhandeling van luchtvracht, zeevracht, douane-expeditie, oppervlaktelogistiek en distributiediensten (3PL).

Excellent

Duurzaamheid en energie-efficiënte staan centraal in het ontwerp (DENC Architecten). Het magazijn wordt uitgerust met houten overspanningen (CO2-opslag), Xcarb™ staalconstructie (CO2-besparing) en het dak wordt volledig belegd met zonnepanelen. Het gebouw is gasloos wordt opgeleverd met een Breeam Excellent certificering.

De bouw wordt verzorgd door Aan de Stegge Twello.