Groendus neemt twee verdiepingen kantoorruimte af in Central Park Utrecht

Duurzaam energiebedrijf Groendus kiest voor een nieuw kantoor op de 16de en gehele 17de verdieping van het gebouw Central Park naast Utrecht Centraal.

Groendus tekent voor 2730 m² kantoorruimte. De circa 250 medewerkers van Groendus verhuizen begin 2024 naar hun spiksplinternieuwe kantoor in het nieuwe zakelijke hart van Utrecht, het Central Business District.

APF en Angelo Gordon

Central Park is een initiatief en ontwikkeling van de joint venture APF International en Angelo Gordon. Institutionele investeerder Bouwinvest is eigenaar en verhuurder van Central Park. Central Park bestaat uit ruim 28.500 m² kantoorruimte verdeeld over 23 verdiepingen.

Central Park heeft gedeelde faciliteiten, zoals een centrale receptie, restaurant Club Nomad en een stadspark op 45 meter hoogte.

Het kantoor huisvest een diverse mix aan huurders, zoals ABN Amro, McDonald’s en PepsiCo. Inmiddels is ruim 85% van het gebouw verhuurd.

Breeam Excellent In-Use

Central Park is uitgerust met energiebesparende (klimaat)installaties, zonnepanelen en heeft een energielabel A++++. Het gebouw kreeg bij oplevering een Breeam Excellent certificaat voor nieuwbouw. Daar is dit jaar het Breeam Excellent In-Use certificaat aan toegevoegd. Zo kregen alle negen categorieën, waaronder energie, transport, water, management, materialen en gezondheid, een positieve beoordeling.

In het verhuurproces behartigde Zadelhoff Vastgoedadviseurs de belangen van Groendus en Jones Lang Lasalle vertegenwoordigde Bouwinvest, in samenwerking met APF International.