De opmars van alternatieve vastgoedfinanciering: nieuwe kansen voor ondernemers en beleggers

Het financieringslandschap voor vastgoed is de afgelopen jaren ingrijpend veranderd. Voor veel ondernemers en vastgoedbeleggers is het moeilijk om financiering te krijgen, vooral nu banken zich steeds verder terugtrekken uit dit segment. Dit raakt vooral het midden- en kleinbedrijf (MKB), zelfs als ze financieel gezond zijn. Hoewel de overheid de intentie uitspreekt om ondernemers te steunen, blijft er behoefte aan directe, praktische oplossingen. Waar kun je nog terecht voor vastgoedfinanciering?

De opmars van alternatieve financiering

Nu traditionele banken minder opties bieden, neemt de non-bancaire financieringsmarkt een vlucht. Steeds meer vastgoedbeleggers en ondernemers ontdekken de voordelen van vastgoedfinanciering zonder bank. Ondernemers kunnen kiezen voor oplossingen die beter aansluiten op hun specifieke situatie, zonder de lange wachttijden en complexe processen van banken. Deze aanpak biedt meer flexibiliteit en snelheid—belangrijke elementen voor bedrijven die willen groeien zonder onnodige belemmeringen. ‘Geld lenen voor zakelijk vastgoed is tegenwoordig eenvoudiger dan ooit,’ zegt Diederik Jongema, directeur van Bufr. Deze organisatie speelt in op de financieringsbehoefte door beleggers en ondernemers te verbinden met financiers in maatwerkoplossingen.

Een nieuwe kijk op vastgoedfinanciering

‘Ondernemers herkennen het probleem vast: je hebt een goed plan, je bedrijf groeit, maar het vinden van financiering blijft een uitdaging,’ legt Diederik Jongema uit. Banken bieden vaak niet de snelheid en flexibiliteit die nodig zijn voor groei en innovatie, wat je ontwikkeling kan afremmen en risico’s kan verhogen. Je wilt als ondernemer vooruit, zonder vast te lopen in lange, bureaucratische procedures.

De kracht van maatwerk in vastgoedfinanciering ligt in de kans om verder te kijken dan de standaardoplossingen die banken bieden. Bufr beoordeelt niet alleen de financiële situatie van een klant, maar houdt ook rekening met de waarde van het vastgoed zelf. Dit opent deuren die bij traditionele banken vaak dicht blijven. ‘Banken vinden op maat gemaakte financieringsopties vaak te complex,’ zegt Diederik Jongema. Door de focus te leggen op de waarde van het te financieren vastgoed, biedt Bufr mogelijkheden die beter aansluiten bij de realiteit van ondernemers.

Digitaal gemak en persoonlijk contact

Nu de overheid in de toekomst ondernemers beter wil ondersteunen, lijkt er beweging te ontstaan. Maar volgens Diederik Jongema is actie nú nodig. Ondernemers en vastgoedbeleggers willen niet vastzitten in lange wachttijden of ingewikkelde procedures.

De ontwikkelingen in de financieringsmarkt maken duidelijk dat maatwerk en flexibiliteit onmisbaar zijn geworden bij de financiering van vastgoed. Wat Bufr onderscheidt van andere financiers, is niet alleen het maatwerk, maar ook de combinatie van handige technologische oplossingen met persoonlijk contact. Zo biedt de quickscan van Bufr meteen een realistische inschatting van de rente en leensom. Slimme online tools geven klanten direct inzicht in hun leenmogelijkheden, maar persoonlijk contact blijft hierin onmisbaar. ‘Onze klanten waarderen het dat we naast het digitale gemak ook altijd tijd maken voor persoonlijk overleg,’ aldus Jongema.

Voorkeur voor een duurzame benadering

Bij Bufr draait vastgoedfinanciering om meer dan alleen kapitaal. ‘Liever de langzame rijksdaalder dan de snelle gulden,’ aldus directeur Diederik Jongema. Deze uitspraak vat de visie van Bufr goed samen: gericht op duurzame relaties en langdurige waarde in plaats van kortetermijnwinsten. ‘We kijken verder dan vandaag. Wij geloven in een financieringsmarkt gebaseerd op vertrouwen en samenwerking. Door deze waarden te combineren met moderne oplossingen, willen we een nieuwe standaard neerzetten die beleggers en ondernemers vooruit helpt.’

De meerwaarde van Bufr voor intermediairs

Ook intermediairs die vastgoedfinancieringen regelen voor hun klanten, vinden in Bufr een betrouwbare partner met een breed scala aan financieringsoplossingen. ‘Wat intermediairs in ons waarderen, is de efficiënte route naar financiering, zonder lange wachttijden,’ vertelt Diederik Jongema. Bufr helpt adviseurs bij het realiseren van financiering die naadloos aansluit op de specifieke situatie en doelen van hun klant.

Alle partijen tevreden

Voor wie op zoek is naar betrouwbare vastgoedfinanciering in de huidige uitdagende markt, biedt Bufr nieuwe kansen om ambities waar te maken. ‘We streven ernaar dat alle partijen tevreden de tafel verlaten,’ besluit Jongema.

Benieuwd naar wat Bufr voor jou kan betekenen? Bereken hier de gewenste financiering.