Althera overweegt vernieuwing kantorencomplex Beurskwartier Utrecht

Gemeente Utrecht en eigenaar Athora Netherlands onderzoeken of de aansluiting van de kantoorgebouwen aan de Graadt van Roggenweg op het toekomstige Beurskwartier kan verbeteren.

Dit moet gebeuren door toevoeging van meer van groen, voorzieningen en mogelijk ook woningen. Gemeente Utrecht en Athora Netherlands hebben hierover een intentieovereenkomst getekend. Doel is uiterlijk begin 2025 een stedenbouwkundig programma van eisen op te stellen. Edge technologies treedt bij de vernieuwing op als gedelegeerd ontwikkelaar namens de eigenaar.

 ‘Het kantorencomplex is nu een aaneengesloten gebouw. Hoe mooi zou het zijn als dit echt onderdeel wordt van de stad en de aanleg plaatsvindt van een nieuwe straat tussen de Graadt van Roggenweg en het Beurskwartier. Ook onderzoeken we of er woningen voor verschillende doelgroepen aan het gebied kunnen worden toegevoegd, want daar is een enorme behoefte aan in onze stad’, aldus wethouder Eelco Eerenberg  van Ruimtelijke Ordening.

Er moet een Stedenbouwkundig Programma van Eisen (SPvE) voor het hele gebied worden opgesteld. Athora wil vervolgens eerst de delen A en B aanpassen. In latere fase volgen de andere twee gebouwen. De eerste bouwfase zou eind 2025 kunnen starten.

img
Redacteur
Profiel