AM ontwikkelt stadsbouwblok Leeuwesteyn in Utrecht

Gemeente Utrecht heeft gebiedsontwikkelaar AM geselecteerd voor kavel 13a Leeuwesteyn, een nieuwe woonbuurt aan de westkant van het Amsterdam-Rijnkanaal. Het winnende plan ‘De Omloop’ betreft een stadsbouwblok dat bestaat uit 44 koopwoningen.

Hiervan is 60% bestemd voor het betaalbare segment, voor starters en startende gezinnen. De overige koopwoningen zijn vrije sector woningen. Centraal in het plan staat de gemeenschappelijke binnentuin, die bewoners moet aanzetten tot een verblijf in de buitenlucht, tuinieren en ontmoeten. D e naam van De Omloop verwijst verder naar de gesloten waterkringloop en het sterk circulaire karakter van de woningen. De parkeerplaatsen komen onder de woningen. De wijk Leeuwesteyn grenst aan Leidsche Rijn Centrum en Hoge Weide en ligt naast de Dafne Schippersbrug.

Wethouder Klaas Verschuure (Ruimtelijke Ontwikkeling en Leidsche Rijn): “Dit plan is een mooi voorbeeld van hoe wij ‘Gezond Stedelijk Leven voor Iedereen’ in Utrecht in de praktijk willen brengen. Een woonbuurt waar expliciet aandacht is voor circulariteit en de groene leefomgeving van de nieuwe bewoners. Bovendien bestaat 60 procent uit betaalbare koopwoningen, die geschikt kunnen zijn voor starters.”

Marien Kleinjan, directeur Ontwikkeling AM Midden: “In ons plan voor De Omloop zetten we samen met onze partners een mooie stap vooruit op het gebied van circulair ontwikkelen. Door de variatie in woningtypologie en prijsklasse leveren we tevens een bijdrage aan de inclusieve woonwijk Leeuwesteyn.”

Ontwerp
Het plan De Omloop is ontworpen door architectenbureau MEESVISSER uit Amsterdam. Het bureau heeft ervoor gezorgd dat de architectuur en detaillering van de Omloop goed past in de voor de woonbuurt Leeuwesteyn kenmerkende vormgeving, namelijk de Art Deco stijl. Deze stijlelementen zijn ook terug te vinden in de omliggende bouwplannen. Leeuwesteyn is een nieuwe woonbuurt aan de westkant van het Amsterdam-Rijnkanaal.