Blauwhoed ontwikkelt 59 woningen in Bergen op Zoom

De gemeente Bergen op Zoom en Blauwhoed hebben de koopovereenkomst voor het nieuwbouwplan BergsLicht ondertekent. 

Het plan wordt gerealiseerd met GeO architecten en aannemer Hazenberg TBI. Uiteindelijk komen er 59 woningen. Wethouder Patrick van der Velden en Eltjo Bouwman van Blauwhoed ondertekenden de koopovereenkomst.

Blauwhoed ontwikkelt het nieuwbouwplan BergsLicht midden in het historische Havenkwartier van Bergen op Zoom. Het vormt een verbinding tussen de binnenstad en de gewilde wijk Havenkwartier. Op de plek van de oude gasfabriek, het PNEM-terrein, aan het einde van de Fabriekstraat staan straks nieuwbouw eengezinswoningen, luxe appartementen, bungalows en een bijzondere patriciërswoning.

De verschillende woningtypen creëren een gevarieerde woonbuurt.

Co-creatie

Samen met toekomstige bewoners  ontwikkelt Blauwhoed het nieuwbouwplan BergsLicht. Tijdens de druk bezochte co-creatiesessies hebben zij inbreng in het karakter van de woonwijk en in het ontwerp van hun toekomstige woning gehad. Tijdens deze sessies kwamen onderwerpen als stedenbouw, architectuur, duurzaamheid, smart living, woningprogramma en woningindeling aan bod.

De uitkomsten van de co-creatiesessies is het ontwikkelteam van Blauwhoed momenteel aan het verwerken. Zodra het nieuwbouwplan is afgerond werkt het team de verkoopstukken uit. In het najaar van 2016 wil Blauwhoed starten met de verkoop van het project BergsLicht. Als dat naar verwachting gaat, kan de bouw van de woningen in het begin van 2017 starten.