Innova koopt pand Luzac college in Utrecht

Innova Investments uit Amsterdam heeft het pand Diaconessestraat 1 te Utrecht gekocht. Het karakteristieke jaren ’30 gebouw van circa 2600 m² vvo is gelegen in het museumkwartier.

Het gebouw is momenteel verhuurd aan het Luzac college, waar voorheen het Christelijk Gymnasium Utrecht gevestigd was. Luzac zelf is onlangs overgenomen door haar branchegenoot NCOI.
De huuropbrengst van het gebouw bedraagt circa € 300.000 en de koopsom bedroeg € 4,7 mln k.k., hetgeen correspondeert met een BAR van 6,4% De verkoper was Investore Holding tezamen met Woon Beheer.

Innova Investments zal het pand in eigen portefeuille houden. De centrale ligging, de kwaliteit van de huurder en het gebouw en de toekomstbestendigheid waren doorslaggevende argumenten om tot aankoop over te gaan. Innova is nog met nieuwe aankopen in Utrecht, Amsterdam en Den Haag bezig die passen binnen hetzelfde aankoopprofiel.

Innova Investments werd in 1997 opgericht door Alexander Bijkerk en Frenk Sligting. De onderneming treedt op als belegger en asset en property manager voor andere beleggers.