Provada-week bomvol met transacties

De driedaagse vastgoedbeurs Provada biedt bedrijven een uitgelezen kans om grote transacties aan te kondigen. Ook dit jaar wisten verschillende partijen de aandacht op zich te vestigen door een grote transactie te melden.

In februari schreef PropertyNL in deze rubriek al eens over KKR, dat destijds vier grote huurtransacties meldde in DC’s in Bleiswijk en Roosendaal. Afgelopen week kwam het nieuws naar buiten dat Prologis de Tristar-portefeuille van KKR overneemt, waaronder ook de twee distributiecentra vallen waar begin dit jaar de eerder genoemde huurtransacties zijn afgesloten.

Meer distributienieuws viel te melden in Rotterdam, waar Garbe Industrial in samenwerking met Union Investment een nieuwe logistieke ontwikkeling ‘van formaat’ kocht van ontwikkelaar Dudok Real Estate. Neele-Vat heeft al een huurcontract van 15 jaar afgesloten voor het gehele logistieke complex, dat nog moet worden opgeleverd.

Ook op winkelgebied kon er tijdens de Provada een megadeal gemeld worden. Unibail-Rodamco-Westfield (UWR) meldde winkelcentrum Almere Centrum van de hand te doen voor een bedrag van € 155 mln. De verkoop is in de lijn met het voornemen van URW om € 4 mrd aan vastgoed binnen Europa af te stoten.

In de PropertyNL datasheet van week 24 staan onder meer de bovengenoemde transacties. Het wekelijkse overzicht met grotere transacties vermeldt zowel beleggingstransacties als gebruikstransacties van commercieel vastgoed. Dit overzicht wordt ook opgenomen in PropertyNL Magazine.