Garbe en Union Investment kopen voor € 85 mln logistieke ontwikkeling in Rotterdam

Garbe Industrial Real Estate Netherlands en het in Hamburg-gevestigde Union Investment hebben een logistieke ontwikkeling van 39.334 m² in Rotterdam Pernis gekocht van Dudok Real Estate.

De ontwikkeling omvat 33.700 m² magazijn- en mezzanineruimte en 5.600 m² kantoorruimte met uitzicht op de haven van Rotterdam. Daarnaast is sprake van 323 parkeerplaatsen en nog eens 12 parkeerplaatsen voor vrachtwagens. Het pand wordt in juli 2022 opgeleverd en zal volledig in gebruik worden genomen door logistiek dienstverlener Neele-Vat Services. De huurovereenkomst heeft een looptijd van vijtien jaar.

Het object is voor € 85 mln aangekocht namens het ‘UII Garbe Logistik Fonds’, een institutioneel fonds dat in 2020 gezamenlijk door Union Investment en Garbe is opgericht om in Europees logistiek vastgoed te beleggen. Louca Benders, investmentmanager bij Garbe Industrial Real Estate Netherlands: "Grond is schaars, bouwkosten stijgen significant en de vraag naar kwalitatieve logistieke ruimte is bijzonder hoog. Daarnaast is de haven van Rotterdam een cruciaal logistiek knooppunt, zowel in omvang als in internationaal belang, gelegen in een van ‘s werelds meest dominante logistieke bestemmingen. Juist daarom is deze acquisitie een belangrijke stap in onze snelle groeistrategie, waarin we over de volledige waardeketen van vastgoed onze diensten aan kunnen bieden.”

Garbe werd commercieel geadviseerd door DHS REIM, Greenberg Traurig trad op als juridisch adviseur, Drees & Sommer verzorgde de technische due diligence en PwC was fiscaal adviseur. Dudok Real Estate werd commercieel bijgestaan door Cushman & Wakefield en Houthoff trad op als juridisch adviseur.

img
Redacteur
Profiel