ING tekent intentieovereenkomst woonboulevard Zwolle

ZWOLLE - ING Real Estate en de gemeente Zwolle hebben een intentieovereenkomst getekend voor de ontwikkeling van een woonmall in Voorsterpoort. De ontwikkeling behelst maximaal 80.000 m[sup]2[/sup] grootschalige winkels, horeca, parkeren en andere aan wonen gerelateerde voorzieningen. Dit is inclusief de bestaande woonboulevard, die in de nieuwe ontwikkeling wordt geïntegreerd.

ZWOLLE - ING Real Estate en de gemeente Zwolle hebben een intentieovereenkomst getekend voor de ontwikkeling van een woonmall in Voorsterpoort. De ontwikkeling behelst maximaal 80.000 m2 grootschalige winkels, horeca, parkeren en andere aan wonen gerelateerde voorzieningen. Dit is inclusief de bestaande woonboulevard, die in de nieuwe ontwikkeling wordt geïntegreerd.

De ondertekening van deze intentieovereenkomst betekent een volgende stap in uitvoering van de structuurvisie voor de A28-zone. De woonmall moet op de locatie van de huidige woonboulevard en het achterliggende Deltion College. Op langere termijn wordt wellicht ook de locatie van de Van de Capelle Scholengemeenschap bij de ontwikkeling betrokken. Het komende jaar zullen de gemeente en ING Real Estate gezamenlijk werken aan plannen voor een woonmall. Volgens ING en de gemeente moet het een concurrend concept voor de Zwolse regio worden, zeker gezien in het licht van de lastige marktsituatie van de meubelbranche en het feit dat veel bestaande woonboulevards aan vernieuwing toe zijn.