Cording en Warburg kopen Van Bylandt Huis in Den Haag

Cording Real Estate Group en Warburg-HIH Invest hebben het Van Bylandt Huis in Den Haag aangekocht voor het Benelux Commercial Real Estate Fund.

De koopsom bedraagt volgens het Kadaster € 12,04 mln.

Het Van Bylandt Huis staat aan de Benoordenhoutseweg 46 in Den Haag. Het uit 1930 stammende gebouw, met een huuroppervlak van circa 7500 m², is in 2014 gedeeltelijk gerenoveerd. Het pand is bijna volledig verhuurd aan verschillende partijen, waaronder KNCV Tuberculosis Foundation en Parkeerbedrijf Pink & Nelson.

Het Benelux Commercial Real Estate Fund is een open end special real estate fonds en is opgericht voor Helaba Invest en een andere institutionele belegger. Het belegt in kantoor- en winkelpanden in Nederland, België en Luxemburg. In januari 2017 werd al het kantoorobject De Nieuwe Boompjes in het centrum van Rotterdam aangekocht. Het beoogde brutovolume van het fonds bedraagt € 300 mln, waarvan ongeveer € 200 mln equity. Het geplande investeringstraject bedraagt twee jaar.

Namens de koper adviseerden Houthoff Buruma, CVO en PwC bij deze transactie. Nexus Real Estate en NautaDutilh traden op namens de verkopende kant.