APG investeert in Interparking

APG heeft een belang van 39% verworven in het Belgische parkeerbedrijf Interparking. In Nederland is Interparking actief in 31 steden met 118 parkeervoorzieningen en 54.402 parkeerplaatsen.

De organisatie van Interparking telt in totaal 2461 medewerkers, verdeeld over 416 steden, in 9 Europese landen. Het bedrijf exploiteert 933 parkeervoorzieningen in grote Europese steden zoals Amsterdam, Parijs, Wenen, Brussel en Barcelona. In Nederland is Interparking één van de grootste parkeerexploitanten, met voorzieningen in stedelijke centra, in en nabij winkelcentra, bij toeristische trekpleisters, op kantoorlocaties en bij zorginstellingen. Waaronder de parkeergarage onder winkelcentrum Hoog Catharijne in Utrecht, de Markthal in Rotterdam, WTC The Hague in Den Haag en het Jeroen Bosch Ziekenhuis in Den Bosch.

APG neemt de aandelen over van CPP Investment Board Europe, een volledige dochteronderneming van Canada Pension Plan Investment Board (CPPIB). AG Real Estate en Parkimo behouden hun huidige posities in Interparking. Naar verwachting zal de transactie in de komende maanden worden afgerond. 

Patrick Kanters, managing director global real assets bij APG: “Als pensioenbelegger zijn we continu op zoek naar aantrekkelijke investeringen wereldwijd die ons helpen stabiele en langetermijn rendementen te realiseren voor Stichting Pensioenfonds ABP (ABP) en andere klanten van pensioenfondsen waar wij voor werken. Deze investering in Interparking biedt een duurzaam bedrijfsmodel op lange termijn met een sterke groei en robuuste cashflow via zijn pan-Europese platform en gediversifieerde parkeerportfolio."  

Scott Lawrence, managing director, head of infrastructure, CPPIB: “Interparking is al een aantal jaren een belangrijk en integraal onderdeel van onze Europese infrastructuurportfolio. Onze samenwerking met onze mede-investeerders - AG Real Estate en Parkimo - en het managementteam van Interparking is zeer positief en heeft bijgedragen aan het succes van het bedrijf."  

Serge Fautré, CEO van AG Real Estatei: “We danken CPPIB voor hun bijdrage aan de professionele ontwikkeling van Interparking in de afgelopen vijf jaar. Het langetermijnbeleggingsprofiel van APG is complementair aan de strategie van het bedrijf, hetgeen vertrouwen wekt bij de vele gemeenten die het bedient en de kwaliteit van de service die het aan zijn klanten levert verder verbetert. " Roland Cracco, CEO van Interparking, bedankt CPPIB voor hun steun aan het bedrijf in de afgelopen jaren en verwelkomt APG, wiens hoge kwaliteit en langetermijnvisie de duurzame groei op lange termijn van Interparking in het belang van al haar stakeholders verder zal ondersteunen. (aandeelhouders, gemeenten, klanten en werknemers).