Transportbedrijf Jan Bakker naar bedrijventerrein H2O

Transportbedrijf Jan Bakker in Oldebroek verhuist naar bedrijventerrein H2O in Hattemerbroek. Hij heeft daartoe een perceel aangekocht van 65.000 m2.

Dit heeft de onderneming bekendgemaakt. Op het terrein start de onderneming in 2017 de bouw van onder meer een nieuw hoofdkantoor en verschillende faciliteiten voor het uitgebreide wagenpark, zoals een garage, een tankstation en truckwasplaats. Ook zijn er plannen voor een restaurant en wordt het mogelijk om ook trucks van derden op het terrein te parkeren. Jan Bakker komt op een zichtlocatie langs de A28 en de A50, naast het nieuwe pand van Consmema, dat afgelopen zomer ook koos voor H2O.

Jan Bakker is, sinds haar oprichting in 1985, gevestigd in Oldebroek. Het bedrijf is actief in de voedingsmiddelenindustrie en de agrarische sector. Er zijn ruim 160 mensen werkzaam bij de onderneming. 'Voor ons is H2O een logische keuze. Het bedrijvenpark is een mooie duurzame basis voor ons bedrijf. Daarbij is de nieuwe aansluiting op de A28 van essentieel belang voor een veilige en snelle ontsluiting', aldus eigenaar Jan Bakker.

Directeur Piet Tulner van bedrijvenpark H2O is enthousiast over de verhuizing van dit lokale bedrijf naar H2O. 'De verhuizing van Jan Bakker laat zien dat er behoefte is aan ruimte voor lokale bedrijven en dat is uiteindelijk het doel waarvoor H2O is opgericht. Op het terrein liggen volop kansen voor ondernemers, ook in de transport- en logistieke sector.'

De gemeenten Heerde, Hattem, Oldebroek zijn enkele jaren geleden – met steun van de provincie Gelderland – een nieuwe weg ingeslagen door het formuleren van het Vernieuwd Perspectief voor H2O. Transport- en logistieke bedrijven als dat van Jan Bakker zijn daarbij als belangrijke doelgroep benoemd. Bedrijvenpark H2O is een regionaal bedrijvenpark van ca. 50 hectare, onderdeel van de regio Zwolle, gelegen langs de A28 en A50, bij het knooppunt Hattemerbroek.