Twee miljoen voor bedrijfsgebouw creatieve ondernemers op Binckhorst

DEN HAAG - De gebouwen op het voormalige KPN terrein aan de Binckhorstlaan huisvesten een mix van creatieve, culturele en innovatieve ondernemers. Reden voor de gemeente Den Haag om € 2 mln subsidie toe te kennen aan eigenaar Vestia om noodzakelijke investeringen in dit pand te doen. Tot 2017 stelt de woningcorporatie het 20.000 m[sup]2[/sup] grote pand beschikbaar voor (startende) creatieve en innovatieve ondernemers, kunstenaars en theatermakers.

DEN HAAG - De gebouwen op het voormalige KPN terrein aan de Binckhorstlaan huisvesten een mix van creatieve, culturele en innovatieve ondernemers. Reden voor de gemeente Den Haag om € 2 mln subsidie toe te kennen aan eigenaar Vestia om noodzakelijke investeringen in dit pand te doen. Tot 2017 stelt de woningcorporatie het 20.000 m2 grote pand beschikbaar voor (startende) creatieve en innovatieve ondernemers, kunstenaars en theatermakers.

Net als de Caballero Fabriek fungeert BINK36 als aanjager voor de gehele Binckhorst, dat de komende jaren een totale metamorfose zal ondergaan. Het project is genomineerd voor de Nieuwe Stad Prijs.
BINK36 telt ruim 20.000 m2 verhuurbaar vloeroppervlak, verdeeld over drie gebouwen. In het pand is voor (startende) ondernemers circa 10.000 m2 beschikbaar. Voor educatie is 4500 m2 beschikbaar en voor kunst en cultuur eveneens 4500 m2. Zo is theater Korzo hier tijdelijk gehuisvest en is er ruimte voor design, mode, urban culture en individuele kunstenaars.
Andere creatieve concepten op Binckhorst die zijn of nog worden ontwikkeld zijn de Caballero Fabriek, de Antonie Fokkerschool en Hangar36. Vestia gebruikt de subsidie van de gemeente Den Haag voor de positionering van BINK36. Tot eind 2009 worden investeringen gedaan op het gebied van veiligheid, representatie, faciliteiten, inrichting en branding.