PingProperties rondt financiering HQ Blauwhoed af

PingProperties heeft voor het hoofdkantoor van projectontwikkelaar Blauwhoed aan de Lichtenauerlaan 80 in Rotterdam een financiering afgesloten met RNHB.

In augustus kocht PingProperties het gebouw van Blauwhoed namens een van zijn investeerders middels een langjarige sale-and-lease-back. Het gebouw werd all equity aangekocht. In de komende maanden verwacht PingProperties de laatste leegstaande ruimte te verhuren, waarmee het businessplan wordt voltooid.

Eerder financierde RNHB medio 2018 voor PingProperties het gebouw aan het Churchillplein 1 in Den Haag, dat in gebruik is door een internationaal gerechtshof.

Het kantoorpand aan de Lichtenauerlaan, waar onder andere het hoofdkantoor van Blauwhoed is gevestigd, ligt aan de kop van kantorenpark Brainpark II in Rotterdam. Het park, dat in 1999 door projectontwikkelaar Blauwhoed zelf is ontwikkeld, bestaat uit twaalf kantoorgebouwen langs een groene laan met een ruim aanbod aan parkeerplaatsen. De locatie is uitstekend bereikbaar vanwege de directe ligging aan de snelweg A16 (Rotterdam/Breda/ Antwerpen) en de nabijheid van metrostation Kralingse Zoom. Het gebouw zelf is goed zichtbaar vanaf de A16.