Wonen Limburg schaft 52 studentenwoningen in Maastricht aan

Stichting Think Tank uit Rijen heeft het studentengebouw ‘ThinkTank’ aan de Adelbert van Scharnlaan 200 in Maastricht verkocht aan woningcorporatie Wonen Limburg. Het betreft in totaal 52 studentenwoningen.

Uit gegevens van het Kadaster blijkt, dat de woningcorporatie € 7.825.000 voor ThinkTank betaalde. In 2019 heeft Stichting Think Tank het voormalige schoolgebouw gerenoveerd en ingrijpend verbouwd. De buitengevel is, vanwege het monumentale karakter van het pand, in tact gebleven. Alle zelfstandige eenheden, met moderne keuken en badkamer, hebben een huurprijs onder de sociale huurprijsgrens. Dit maakt dat huurtoeslag mogelijk is. De oppervlakte varieert van 20m2 tot 50m2. Het operationeel beheer blijft uitbesteed aan Ruijters Vastgoedbeheer, de huidige beheerder van het pand.

Wonen Limburg heeft eerder ervaring opgedaan met studentenwoningen, zoals in het Wauwhaus in Maastricht met 127 gemeubileerde units. Door het groeiende aantal (internationale) studenten, zet de gemeente Maastricht de komende jaren hoog in op grootschalige studentenhuisvesting. René Clement, directeur Vastgoed van Wonen Limburg: “Veel van het studentenwoningaanbod in Maastricht is particulier. De gemeente ziet voor woningcorporaties een nadrukkelijke rol weggelegd in studentenhuisvesting.”

CBRE adviseerde de verkopers, een groep particulieren, in deze transactie. De koper, Stichting Wonen Limburg, werd geadviseerd door Van De Laar Makelaars Maastricht en Achten Van Gent Notarissen.