Week 10: run op kantoorruimte

In week 10 zijn er opvallend veel kantoorruimtes verhuurd en verkocht.

De verhuizing van het hoofdkantoor van Aegon is de verhuurtransactie met de grootste metrage kantoorruimte. Aegon heeft een langjarige overeenkomst gesloten met World Trade Center Schiphol Airport voor de huur van 7.300 m². NL Real Estate | Knight Frank adviseerde bij deze transactie.

Bij de verkooptransacties springt de verkoop van het kantoorgebouw Avenue Building in Hoofddorp eruit.  Het gebouw heeft een oppervlakte van 10.200 m² en beschikt over 261 parkeerplaatsen. Het originele gebouw dateert uit 2001. Het gebouw zal volledig gerenoveerd worden. Albers & van Tienen, Sienna Investment Managers en NewGround Law waren betrokken bij deze transactie.

Verder valt de tijdelijke verhuur van delen van het voormalige Tergooi Ziekenhuis in Blaricum op. DHG verhuurt delen van het ziekenhuis aan verschillende huurders, waaronder het Centraal Orgaan Opvang Asielzoekers. De tijdelijke invulling draagt bij aan de lopende herontwikkeling van deze locatie.

In het PropertyNL-overzicht met transactiedata van week 10 staan onder meer de bovengenoemde transacties. Het wekelijkse overzicht met grotere transacties vermeldt zowel beleggingstransacties als gebruikstransacties van commercieel vastgoed. Dit overzicht wordt ook opgenomen in PropertyNL Magazine.


img
Redacteur
Profiel