WOH en Heembouw ontwikkelen 150 woningen in Schiedam

WOH en Heembouw realiseren een woningproject met 130 woningen en commerciële ruimte in Schiedam.

Binnen de Rotterdamse ruit, tussen de Schiedamse Wiltonhaven en het eeuwenoude polderlandschap Midden Delfland, komt een gebouw met groene uitstraling bestaande uit twee woontorens met in totaal 130 woningen, een plint met 1500 m² commerciële ruimte en een parkeergarage voor bewoners en bedrijven.
Op de begane grond zijn voorzieningen te vinden zoals een brasserie, een versmarkt en begeleide sportfaciliteiten. Het ontwikkelplan Toernooiveld is door burgemeester en wethouders beoordeeld en goedgekeurd op haalbaarheid.

Het plan voor deze ontwikkeling van het braakliggende terrein op het Toernooiveld in de Distillateursbuurt (Schiedam-West) is door ‘The World is my Home’ (WOH) ontworpen en kan nu verder worden uitgewerkt. Afgelopen jaar heeft WOH diverse gesprekken gevoerd met omwonenden en ondernemers over het terrein en de mogelijkheden. In samenwerking met bewonerswerkgroepen is vervolgens het plan verder vormgegeven. De ambitie is om op deze plek een duurzaam en iconisch gebouw neer te zetten dat ruimte biedt voor ontmoeting en wonen. Een gebouw dat aansluit bij de omgeving en waarde toevoegt voor omwonenden, bedrijven, het havengebied en de stad als geheel.  

De locatie biedt volgens de ontwikkelaar bijzondere kansen. 'Het ligt op het knooppunt van de dynamische wereld van de zeehavens, rivier, het uitgestrekte groen van Midden Delfland en van de historische Schiedamse binnenstad. Met als extra pluspunt de directe ontsluiting door middel van een metrostation en de afslag A4 Amsterdam-Antwerpen.'

Samenwerking met Heembouw
Voor de ontwikkeling en uitwerking van het plan is WoH een samenwerking aangegaan met Heembouw Wonen, een ontwikkelende bouwer uit Roelofarendsveen. De komende periode vinden wederom diverse onderzoeken plaats, thema gerelateerde werkgroepen met bewoners, gesprekken met bedrijven uit het havengebied en stadsgesprekken met omwonenden. De opbrengsten van onderzoeken, resultaten van werkgroepen en stadsgesprekken dienen als input voor de detaillering en
uitwerking van het plan in samenwerking met de ontwikkelende bouwer. Deze gaan voor en na de zomer (september en oktober) plaatsvinden. Op 1 januari 2018 zou volgens de planning de omgevingsvergunning moeten zijn verkregen en zal ook de wijziging van het bestemmingsplan zijn voltooid.