Verkoop Poortmeesters in Nieuw Delft van start

De verkoop van stadswoningen en appartementen in het gebouw Poortmeesters in Nieuw Delft is maandag gestart.

Het carrévormige woongebouw in de wijk Voorhof in Delft wordt gerealiseerd door gebiedsontwikkelaars BPD (Bouwfonds Property Development) en Ballast Nedam Development. 
De 103 woningen in Poortmeesters liggen rondom een groene klimaatneutrale binnentuin met een wateropvangsysteem. In totaal worden er 52 stadswoningen en 51 appartementen gerealiseerd. In de binnentuin, op het dak van de stallingsgarage, kunnen kinderen veilig buitenspelen tussen grote struiken en bomen.

Poortmeesters dankt zijn naam aan de twee poorten die toegang bieden tot de groene binnentuin. Deze worden bekleed met een 3D-geprint kunstwerk dat doet denken aan de bekende Delfts Blauwe tegeltjes. Ze vormen de poort van rustig wonen naar de levendige binnenstad van Delft.

De stadswoningen zijn er in vier varianten: normaal en breed, 3- en 4-laags. Verder komen er in PoortMeesters 2-, 3-, en 4-kamerappartementen, lofts en een penthouse. De woningen worden gebouwd met duurzame materialen, zijn nagenoeg energieneutraal en onderhoudsarm. De triple solar zonnepanelen die op het dak komen, worden aangesloten op een warmtepomp en zorgen naast elektriciteit ook voor verwarming van de woning en warm tapwater. Dit ysteem haalt de energie uit de lucht en is heel comfortabel doordat het geluidsarm is en een hoog energetisch rendement heeft.

De bouw start naar verwachting in het vierde kwartaal van 2019.