VOF Westergouwe en Credit Linked Beheer bouwen Gouds appartementencomplex

VOF Westergouwe -een samenwerking tussen VolkerWessels Vastgoed en Heijmans Vastgoed)- en Credit Linked Beheer hebben overeenstemming bereikt voor de realisatie van een appartementencomplex in Gouda. Het gebouw, naar een ontwerp van Kokon Architectuur en Stedenbouw, bestaat uit 54 appartementen, een gemeenschappelijke fietsenberging op de begane grond en parkeergelegenheid  op een  gemeenschappelijk binnenterrein.

Credit Linked Beheer heeft het gebouw aangekocht voor het Duurzaamwoningen Fonds. Het ontwerp is een architectonische knipoog naar de oude Goudse pakhuizen. De bouw van de appartementen start in juli 2023.

Het appartementencomplex is gelegen aan de Van Dijkesingel. Het gebouw is duurzaam en wordt gebouwd conform de BENG-normering, passende bij de gebiedsontwikkeling Westergouwe. Na de oplevering worden de appartementen via Credit Linked Beheer rond eind 2024 beschikbaar voor de middenhuurmarkt.

Westergouwe

Westergouwe is een groene en waterrijke woonwijk van Gouda. De wijk ligt op fietsafstand van de historische binnenstad van Gouda. De komende jaren bloeit de wijk uit tot zo’n 4.500 woningen met eigen stadse voorzieningen, groen, water en veel ruimte voor recreatie en spelen. De realisatie van de  appartementen is in handen van  Boele & van Eesteren, net als VolkerWessels Vastgoed onderdeel van VolkerWessels.