Urban Industrial koopt in Spaanse Polder

Urban Industrial heeft de Groothandelsmarkt 198-200 en de Vlaardingweg 39 in Rotterdam aangekocht ten behoeve van haar lange-termijn strategie.

De panden zijn gelegen in de Spaanse Polder, waar Urban Industrial meerdere objecten in haar portefeuille heeft. De objecten hebben een gezamenlijk verhuurbaar oppervlakte van ruim 3000 m2 en zijn beide leeg aangekocht.

Volgens het Kadaster lag de prijs voor de Vlaardingenweg op € 850.000 en voor Groothandelsmarkt op € 1 mln. 

Direct na de aankoop heeft Urban Industrial één van deze objecten (1350 m²) volledig verhuurd.

De panden zijn strategisch gelegen op of naast de Groothandelsmarkt (‘GHM’), sinds de jaren zestig dé groente- en fruit handelsmarkt van Rotterdam. Urban Industrial kocht de GHM eind 2016 van de gemeente Rotterdam met het plan hier een multifunctionele foodhub te ontwikkelen met aandacht voor aanvullende diensten zoals educatie, beleving en productie. De recent aangekochte objecten dragen bij aan de verdere planvorming en uitwerking van de GHM.

Naast het investeren in industrieel vastgoed, verstrekt Urban Industrial hier ook financieringen op. De bestaande portefeuille heeft met deze, en andere recente aankopen een waarde van meer dan € 425 mln.