TH Real Estate koopt distributiecentrum van Volker Wessels op Park A12

TH Real Estate heeft samen met haar Nederlandse partner, Cording Real Estate Group, het distributiecentrum gekocht dat Volker Wessels Vastgoed en Volker Wessels Logistieke Ontwikkeling momenteel ontwikkelen in Waddinxveen.

Met de aankoop van het DC (19.500 m2) is een bedrag gemoeid van € 22,6 mln. Het is aangekocht voor het fonds European Logistics Fund (Elof) van TH Real Estate.

Het project wordt in het tweede kwartaal 2018 opgeleverd en is onderverdeeld in 14.470 m2 distributieruimte en 3845 m2 kantoorruimte met een mezzanine van ongeveer 1110 m2.

Het pand wordt volledig in gebruik genomen door Eosta, een internatioale distributeur van verse groente en fruit. Eosta huurt het op basis van een contract met een looptijd van 15 jaar.

Het gebouw krijgt een Grade A opleveringsniveau. Het wordt gebouwd op het nieuwe bedrijventerrein Logistics Park A12 in Waddinxveen. De plaats wordt, vanwege haar strategische ligging ten opzichte van Rotterdam, Den Haag, Amsterdam en Utrecht, beschouwd als een uitstekende locatie van vrachtvervoer.

Elof is in 2016 opgezet ten behoeve van Duitse beleggers die een investeringsmogelijkheid zoeken in logistieke panden met een laag risico en hoog groeipotentieel. Het fonds wil naar een portefeuille van ongeveer € 400 mln met beleggingen in Frankrijk, Spanje, Nederland en Italië. Investeerders in het fonds zijn momenteel een acht tot tien pensioenfondsen, verzekeraars en banken.

Houthoff Buruma en Linklaters hebben TH Real Estate bij deze transactie juridisch geadviseerd, CBRE is opgetreden als vastgoedadviseur en TÜV Süd GmbH heeft de technische en milieu-technische due dilligence uitgevoerd.

Houthof Buruma was tevens adviseur van Volker Wessels bij de transactie.