Savills IM koopt winkels in Breda en Almere

Savills Investment Management, de pan-Europese investeerder en asset manager heeft een investering gedaan van € 31,25 mln in twee winkelpanden namens een van zijn nieuwe fondsen European Retail Fund (Euro V).

Het fonds is net gestart met als doel value-add retail vastgoed in West- en Zuid-Europa.

De aankoop betreft twee winkelpanden, gelegen aan de Ginnekenstraat 68–70 Breda en Stationstraat 56 in Almere. Deze zijn verhuurd aan C&A en Esprit en JD Sports.

De objecten zijn gekocht van pan-Europese retail real estate investment manager Redevco.

Savills Investment Management ziet in Nederland verdere mogelijkheden om voor zijn fondsen en mandaten te investeren, gezien het verbeterde consumentenklimaat, waarbij de focus op retail vooral ligt op de beste locaties in de top-25 winkelplaatsen highstreet, retailparks en winkelcentra met een toekomstpotentieel.

Edgar Hertog, director investment, licht toe: ‘Deze meest recente aankopen bieden zowel een sterk als divers inkomens profiel, en mogelijkheden om de beleggings- en verhuurwaarden te verbeteren. Het doel is een gediversifieerde vastgoedportefeuille te ontwikkelen met een brede basis voor retail, waarbij er naast een solide inkomen ook een waardevermeerdering kan worden gecreëerd.'

Savills Investment Management werd commercieel geadviseerd door McDevitt, juridisch door Dentons Boekel en bouwkundig door Savills Building & Project Consultancy. Redevco werd bijgestaan door CBRE.