Rijksvastgoedbedrijf en NS stations ondertekenen Paris Proof Commitment

Vandaag hebben NS Stations en het Rijksvastgoedbedrijf het Paris Proof Commitment van Dutch Green Building Council (DGBC) ondertekend. Dit gebeurde tijdens het Paris Proof Congres 2023 in Den Haag.

Zij voegen zich bij de grote groep marktpartijen uit de bouw- en vastgoedsector die zich committeren aan de doelstelling om het energiegebruik in de gebouwde omgeving met tweederde te verlagen. En daarmee ook de daarbij horende CO2-emissies terug te brengen.

De teller staat hiermee op 114 ondertekenaars. Behalve NS Stations en het Rijksvastgoedbedrijf, hebben de afgelopen maanden de volgende bedrijven ook hun handtekening gezet: Ausems Vastgoed, BBA, Briq, De Groene Jongens, Deltares, Equity Estate, Halmos Adviseurs, Handelsbanken, Hedgehog Company, HWRK, Innovattic, Keratop, Knauf, LBP|Sight, MEE Modular, PPREF, RED Company, Techniplan, Valstar Simonis, Whitewood en Woody Building Concepts. De nieuwe ondertekenaars vertegenwoordigen een brede mix van beleggers, financiële partijen, ontwikkelaars, kennisinstellingen, installateurs en adviseurs.

Yvonne van der Brugge-Wolring, directeur-generaal bij het Rijksvastgoedbedrijf: ‘We bouwen duurzaam of we bouwen niet. En dit onderstrepen wij met de ondertekening van het Paris Proof Commitment.’ Sebastiaan de Wilde, directeur Vastgoed bij NS Stations voegt toe: ‘NS wil voor 2050 ‘Paris Proof’ zijn. Dat hebben we concreet uitgewerkt. Met een portefeuille van monumenten, waar de deur altijd open staat, is dat een hele uitdaging.’