Rax Finance financiert verbouwing voor Lekkerkerker Groep

Rax RED III heeft uit het fonds haar 25e lening verstrekt. De lening is voor familiebedrijf Lekkerkerk Groep in Lopik, dat het bestaande vastgoed wil herontwikkelen en uitbreiden.

Het fonds is het derde vastgoedfinancieringsfonds van Rax Finance en is gestart in januari 2023. Sinds de start van het fonds is voor zo’n €130 mln aan financieringen verstrekt.

Lekkerkerker Groep is een in 1986 opgericht familiebedrijf dat gespecialiseerd is in het reviseren van zuivelverwerkings- en verpakkingsmachines en in het produceren van zuivelproducten. De onderneming is gevestigd in twee bedrijfspanden op het bedrijventerrein De Copen in Lopik. Eén van de objecten wordt herontwikkeld voor diverse uitbreidingen binnen de zuivelproductie die Lekkerkerker in gebruik gaat nemen.

Eind 2022 heeft Rax Finance al een herfinanciering voor het bedrijfspand aan de Handelsweg 2-4 in Lopik verstrekt. De financiering is recentelijk uitgebreid ten behoeve van het object aan de 1e Industrieweg 13. Dat object heeft nu een oppervlakte van 2125m² en daar wordt zo’n 1140m² aan toegevoegd, onder voorbehoud van het verlenen van de benodigde vergunningen. Rax Finance verzorgt de financiering van de nieuwbouw.

Core Notariaat heeft Rax Finance op juridisch gebied geadviseerd. Lekkerkerker Groep is voor deze transactie begeleid door ICC Consultants.