Provast wil Amstel Tower omdopen in Cruijff Tower.

Provast stelt voor de in aanbouw zijnde Amstel Tower in Amsterdam om te dopen tot Cruijff Tower. Dit naar aanleiding van het gedoe over een Feyenoord vlag die bouwvakkers hadden opgehangen.

Eerder deze week was de Amstel Tower volop in het nieuws nadat bouwvakkers die een Feyenoordvlag hadden opgehangen van het project werden gehaald. Provast, de ontwikkelaar van de in aanbouw zijnde woontoren, wil de toren nu omdopen tot de Cruijff Tower.

Hoewel alle betrokken partijen de grap konden waarderen, was men toch bang dat de veiligheid op de bouwplaats in het geding zou komen. Bijvoorbeeld als tegenstanders verhaal zouden komen halen. Die angst bleek terecht toen dinsdag circa 20 personen de bouwkeet binnendrongen.

Niek Roet, vastgoedontwikkelaar Provast: “Omdenken, dachten wij: sport verbroedert! Daarom is bij ons het idee geboren om de Amstel Tower om te dopen tot Cruijff Tower. Het zou wat zijn, Cruijff naast de verlosser ook de verbinder. Cruijff is immers oud-speler van zowel Ajax als Feyenoord en geboren in het nabijgelegen Betondorp. Provast gaat de familie toestemming vragen om de naam te mogen gebruiken, zodat de toren bij opening in juni officieel deze naam mag dragen. En tot die tijd is het een mooie bijnaam, toch?”