Prime Pitch koopt monumentale citrusveiling in M4H Rotterdam

De Citrusveiling in M4H (Merwe-Vierhavens) aan de Marconistraat 25 in Rotterdam is door het Havenbedrijf Rotterdam verkocht aan vastgoedbelegger Prime Pitch.

Prime Pitch gaat samen met De Mannen van Schuim en Miss Clark de Citrusveiling ontwikkelen tot ‘De Citrus Club’. Een ontmoetingsplek voor congressen, film, theater en muziek, een restaurant en kantoorruimte voor innovatieve en creatieve makers. Uit gevevens van het Kadaster blijkt dat Prime Pitch € 3.850.000 voor de veiling betaalde. 

Tot 2002 werd er in de de Citrusveiling  fruit uit vele streken van de wereld geveild. De Citrusveiling is in 1951-1955 ontworpen door Huig Maaskant en Bert van Dommelen, en is sinds 2010 Rijksmonument. Bijzonder is dat het in- en exterieur van het gebouw aan de Marconistraat nog vrijwel in originele staat is.

Het Havenbedrijf zocht al langere tijd naar een koper die zorgt voor een nieuw gebruik van de monumentale veiling dat van toegevoegde waarde is voor het Rotterdam Makers District waar behalve Merwe-Vierhavens M4H ook techniekcampus RDM Rotterdam deel van uit maakt.  De gemeente Rotterdam en het Havenbedrijf werken voor M4H gezamenlijk aan een geheel nieuw gebiedsconcept, waar straks wonen, onderwijs en innovatieve maakindustrie samengaan.

De voormalige fruithaven Merwehaven wordt een stoere en duurzame woonwijk midden in de haven. Het Havenbedrijf creëert in het Galileipark in M4H een aantrekkelijk vestigingsklimaat voor de nieuwe generatie (maritieme) maakbedrijven binnen de thema’s energietransitie, mobiliteit en circulariteit.

Prime Pitch Asset Management te Amersfoort is actief op het gebied van assetmanagement en investeringen van onroerend goed. De investeringsfocus van Prime Pitch is gericht op winkelvastgoed, zorgvastgoed en residentiële beleggingen in Nederland en Duitsland.