Panattoni Nederland verwerft tweede locatie in Heerlen aan de Beitel

Panattoni Nederland, onderdeel van Panattoni Europe, koopt een tweede bedrijfslocatie in Heerlen.

Een jaar geleden ontwikkelde Panattoni Nederland al een logistiek distributiecentrum van 70.000 m² in Heerlen.

De tweede ontwikkellocatie betreft een operationeel bedrijfsgebouw gelegen aan Beitel 15 en ligt tegenover het reeds in aanbouw zijnde project aan de Beitel 80. Panattoni heeft deze aankoop gedaan in het kader van haar lange termijn visie. Volgens het Kadaster is deze locatie aangekocht voor € 4,5 mln.

De huidige opstallen zullen nog geruime tijd door verschillende huurders in gebruik blijven. Later zal Panattoni tot sloop en herontwikkeling overgaan. Het is voor het eerst dat Panattoni een acquisitie van een nog langdurig lopende exploitatie doet in Nederland en daarmee voegt Panattoni een nieuwe discipline toe aan haar Nederlandse track record.

Het toekomstige distributiecentrum heeft een strategische ligging binnen de regio Zuid-Limburg en het Duitse en Belgische achterland. Grote steden als Luik, Düsseldorf, Aken en Keulen liggen binnen 30-50 minuten rijafstand. Hierdoor woont en werkt er een demografisch groep van 4,5 mln inwoners in de omgeving van het distributiecentrum. Heerlen en omgeving staat op nummer 8 op de ranglijst van logistieke hotspots in Nederland.

Het bedrijventerrein is via verschillende multimodale routes bereikbaar. Via de weg is de ligging ideaal met de aansluitingen op de A76 en de A2 en met een aansluiting op het openbaar vervoer in de directe omgeving. De vliegvelden van Maastricht, Luik, Düsseldorf en Keulen liggen binnen een uur rijden. De Container Terminal Stein is met 2,5 mln ton overslag per jaar één van de grootste binnenhavens van Nederland en is op 28 kilometer afstand gelegen.

Jeroen Gerritsen, algemeen directeur Panattoni Nederland: 'Deze tweede aankoop is voor Panattoni belangrijk omdat gronden voor de ontwikkeling van een distributiecentrum in deze regio van Limburg beperkt beschikbaar zijn.'