PROVADA BPD en Sprangers tekenen overeenkomst voor Breda

BPD Ontwikkeling en Sprangers Vastgoedontwikkeling hebben op de Provada een samenwerkingsovereenkomst getekend.

Beide partijen tekenden vorig jaar tijdens de Provada al een intentieovereenkomst. Deze is nu omgezet in een samenwerkingsovereenkomst. Beide partijen bezitten grondposities in de gemeente Breda en omgeving en gaan deze samen ontwikkelen en realiseren. Ze beschikken gezamenlijk over specifieke en complementaire kennis en ervaring over het voeren van gebieds- en opstalontwikkeling.

Voor deze samenwerking zal een aparte entiteit worden opgericht. De samenwerking concentreert zich voornamelijk op het ontwikkelen en realiseren van woningen, maar ook het inpassen van commercieel vastgoed en voorzieningen behoren tot de mogelijkheden.

In de hittekaart van BPD lichten in Noord-Brabant vooral de vier steden Breda, Tilburg, ’s-Hertogenbosch en Eindhoven (en hun omliggende gemeenten) op als kansrijke gemeenten. Van de vier grootste gemeenten in Noord-Brabant kent Breda de hoogste score, kort gevolgd door Eindhoven. Breda is de gemeente met de beste markt voor nieuwbouwkoopwoningen in Noord-Brabant. Vanuit de samenwerking kan op de beoogde locaties worden voldaan aan deze vraag naar nieuwbouwwoningen.                                

Planvorming voor de locaties Heerbaan en Markendaalseweg is al opgepakt met de gemeente. De locatie Markendaalseweg te Breda betreft een grootschalige binnenstedelijke gebiedsontwikkeling op de voormalige Kadaster-locatie – een prominente centrumlocatie in Breda. En de binnenstedelijke ontwikkeling aan de Heerbaan, aan de rand van Breda, kan een mooie aanvulling zijn voor de markt van eengezinswoningen en kleinere appartementen.