Meindert Kooistra overleden

Vorige week is ir. Meindert Kooistra op 75-jarige leeftijd overleden.

Meindert Kooistra begon zijn carrière bij de gemeente Alphen aan den Rijn en werkte daarna onder meer voor projectontwikkelaar Wilma, pensioenfonds PGGM, vastgoedbedrijf Wereldhave en woningontwikkelaar Blauwhoed. 

Kooistra zat in de directie van de bouwtak van Wilma en stapte daarna over naar Wilma Vastgoed, waar hij voorzitter werd. Bij het tweede pensioensfonds van Nederland, PGGM, werd Kooistra daarna directeur Beleggingen. Na een aantal jaren volgde een overstap naar vastgoedbeleggingsfonds Wereldhave, waar hij directievoorzitter werd. Het internationale tij zat echter tegen en de beleggingen van beleggingsfondsen daalden dramatisch in waarde. Kooistra werd er de dupe van.

Kooistra was een van de drijvende krachten achter het namens grote Nederlandse vastgoedbeleggers opzetten van de ROZ-IPD Nederlandse Vastgoedindex. Hij werd hierna zelf voorzitter van de ROZ (Raad voor Onroerende Zaken). Na zijn actieve vastgoedloopbaan was Kooistra onder meer nog actief in adviesfuncties bij Holland Realty Partners, Fakton, Stichting Administratiekantoor Renpart Vastgoed, BNP ParisBas Real Estate Advisory Netherlands en jarenlang voor Rho Adviseurs voor leefruimte.