M&G en Rockfield investeren in ontwikkeling van Binck City Park

M&G Real Estate en Rockfield real estate investeren € 60 miljoen in een woningbouwproject in de Haagse Binckhorst.

De investering in Blok 3, The Rock, van Binck City Park wordt ondergebracht in het M&G European Property Fund. Dit past in de strategie van de Britse vermogensbeheerder om haar aanwezigheid als financier en belegger op de Europese woningmarkt te vergroten. 

Binck City Park bestaat in totaal uit 896 woningen, die ontwikkeld worden door VORM. Eerder kocht AXA al 313 huurappartementen in hetzelfde project. M&G investeert met Rockfield in  296 woningen. Op de eerste zeven woonlagen van het complex komen 197 compacte studentenwoningen. Daarboven komen 99  huurwoningen in het betaalbare- en middenhuursegment die bedoeld zijn voor jonge professionals. Op de begane grond komen gemeenschappelijke ruimtes en ruimtes voor commercieel-maatschappelijke functies die zullen bijdragen aan de sociale cohesie van Binck City Park.

Een bekende studentenhuisvester zonder winstoogmerk neemt de studentenwoningen voor 15 jaar onder beheer zodra het complex in het eerste kwartaal van 2025 wordt opgeleverd. De overige appartementen zullen worden verhuurd door Rockfield PM. 

Het nieuwbouwproject Binck City Park wordt ontwikkeld en gebouwd naar een ontwerp van VMX Architects, OZ Architects en Braaksma & Roos. De start bouw van de 21.000 m² van Blok 3 is in het tweede kwartaal van 2022 gepland. Het project bestaat in z'n geheel uit in totaal vier torens van respectievelijk 75 meter, twee van 55 meter en een toren van 43,5 meter.

De woningen die M&G Real Estate en Rockfield nu hebben gekocht wachten voltooiing in het eerste kwartaal van 2025.