Koning opent Floriade 2022

Woensdag heeft Koning Willem-Alexander de Floriade in Almere geopend.

De Floriade, die eens in de tien jaar wordt gehouden, is een wereldtuinbouwtentoonstelling en heeft dit keer het thema Growing Green Cities. De vorige Floriade was in Venlo in 2012. De tentoonstelling is vanaf vandaag tegen betaling te bezoeken tot en met 9 oktober.

Bijzonder aan de editie van 2022 is dat de Floriade van meet af aan uitgaat van de realisatie van een nieuwe woonwijk: Hortus. Deze groene stadswijk van de toekomst wordt na de expo gerealiseerd op het Floriadeterrein.

Dura Vermeer kent een lange geschiedenis met de Floriade en was betrokken bij de realisatie van de laatste drie Floriades. Op deze Floriade werd onder meer zorggebouw Flora ontwikkeld en gebouwd door Dura Vermeer en kort daarna volgde de oplevering van de iconische woontoren Flores, een project van ontwikkelcombinatie Amvest-Dura Vermeer. Samen met Eteck heeft Dura Vermeer het Smart Thermal Grid gerealiseerd, dat commercieel vastgoed en circa 250 appartementen van duurzame warmte en koude gaat voorzien.

Na afloop van de expo wordt op het Floriade-terrein een nieuwe, groene stadswijk gebouwd: Hortus. Ontwikkelcombinatie Amvest-Dura Vermeer ontwikkelt en bouwt er de komende jaren zo’n 660 duurzame huur- en koopwoningen in diverse prijsklassen.