Jan Snel bouwt 300 studentenwoningen in Eindhoven

Jan Snel heeft in Eindhoven 300 studio’s opgeleverd leveren voor studentenhuisvester Vestide.

Dankzij modulaire systeembouw kon een braakliggend terrein in de studentenstad snel worden omgetoverd tot studentencomplex. In juni gaf het woonbedrijf de opdracht en in oktober deden de eerste 66 bewoners hun intrede. Het complex bestaat uit vier bouwblokken van ieder vier verdiepingen. De bouwblokken bieden ruimte aan 300 studio’s, een algemene huiskamer, wasruimte en technische ruimtes. Iedere studio wordt gevormd door één unit van 3 bij 6 meter (18 m²) en bestaat uit een eigen keuken en badkamer met toilet. Het studentencomplex staat bij de Berenkuil, op fietsafstand van de Eindhovense hogenscholen en universiteit. De studio’s zullen 15 jaar dienstdoen, daarna wordt gezocht naar een nieuwe locatie.

Doordat de studio’s zijn opgebouwd uit units, zijn de gebouwen eenvoudig aanpasbaar en verplaatsbaar. Het gebruik van stalen wanden en betonnen vloeren maakt de units geschikt voor permanent gebruik. Door de units na 15 jaar een tweede leven te geven levert het project een bijdrage aan de circulaire economie.

Het project is all-electric bouw, wat wil zeggen dat de verwarming en watervoorziening elektrisch zijn. Niet alleen zijn de units hierdoor gemakkelijk verplaatsbaar, ook is het een duurzame oplossing. Het gebruik van zonnepanelen beperkt daarbij de belasting op het milieu en houdt de kosten voor bewoners binnen de perken.