Febo opent nieuwe vestiging in Den Bosch

De bekende fastfoodformule Febo gaat een nieuwe vestiging openen bij Retailpark Den Bosch.

De nieuwe Febo heeft 165 m² binnenruimte en 125 m² buitenruimte en gaat half juni open. De keten is aan het uitbreiden en heeft gekozen voor een goed bereikbare locatie aan de rand van de stad. 

Febo werd in 1942 opgericht door banketbakker Johan de Borst. De naam stamt af van Ferdinand Bolstraat, want daar wilde hij een zaak openen. Het werd de Amstelveenseweg, maar de naam was al gedeponeerd dus die handhaafde hij. Al snel verdiepte hij zich in het maken van een kroket. De vraag hiernaar was zo groot dat hij in 1960 stopte met de banketbakkerij en verder ging met een automatiek waar hij kroketten en andere verse snacks verkocht. De keten heeft nu meer dan 70 vestigingen en is nog steeds in handen van de familie De Borst.

Retailpark Den Bosch is onderdeel van de woonboulevard in Den Bosch. Op het retailpark zijn winkels van Rofra Home, de Bommel meubelen en BCC gevestigd. Colliers International heeft de verhuurder Retail Park Den Bosch geadviseerd. 
 
'Febo zet momenteel in op de uitbreiding van het aantal vestigingen aan de rand van de stad op goed bereikbare locaties. Op deze manier richt Febo zich op nieuwe doelgroepen zoals werkenden, winkelend publiek en omwonenden. De vestigingen in de steden blijven zich richten op winkelend- en uitgaanspubliek,' aldus Chris Lanting, Associate Director Retail Agency bij vastgoedadviseur Colliers International.