EvoSwitch breidt datacenter in Haarlem uit

EvoSwitch gaat een nieuw datacenter bouwen in Haarlem. Dit betreft de eerste fase van een grootschalige expansie van EvoSwitch’s datacenter campus in de regio Amsterdam.

EvoSwitch is een internationaal opererende en 'cloud-neutrale colocatie provider' met grootschalige datacenters in de regio Amsterdam en Washington DC. De nieuwe faciliteit zal gebouwd worden in de EvoSwitch AMS1 datacenter campus op het bedrijventerrein Waarderpolder in Haarlem, naast de bestaande datacenter gebouwen.

In zijn geheel omspant het EvoSwitch datacenter momenteel meer dan 12.000 m², met capaciteit om uit te breiden naar 40.000 m². Er wordt nu 6000 m² oppervlak aan de campus toegevoegd, met een beschikbare capaciteit van 7,5 MW bovenop de huidige 15 MW. De capaciteit zal de komende jaren verder uitgebreid worden naar 30 MVA. 

Het nieuwe datacenter wordt volledig gescheiden gebouwd van de huidige datacenters op het EvoSwitch AMS1 campus terrein. Het nieuwe AMS1 datacenter (AMS1 campus hal 7, waarbij hal 8 en 9 gepland staan voor volgende ontwikkelfases) zal met de bestaande datacenters verbonden worden via een corridor.

EvoSwitch verwacht dat het nieuwe datacenter medio Q1 2019 operationeel zal zijn.