Emissie IMMO Huurwoningfonds 2 binnen een week voltekend

De emissie van het IMMO Huurwoningfonds 2 is binnen een week voltekend. De totale emissie bedraagt ruim € 16 mln verdeeld over 3.247 participaties van € 5.000.

 

Het fondsvolume bedraagt ruim € 32 mln. Hiervan wordt € 16 mln hypothecair gefinancierd. De oprichting van het door fondsaanbieder Holland Immo Group gelanceerde fonds vindt plaats op 6 april 2020.

IMMO Huurwoningfonds 2 belegt in een appartementencomplex bestaande uit twee woontorens, die worden getransformeerd uit voormalige kantoorgebouwen in Voorburg. Het object omvat in totaal 95 huurwoningen en een drietal commerciële ruimten op de begane grond, alsmede een ondergelegen parkeergarage met 113 parkeerplaatsen.

Het verwachte totaalrendement bedraagt 7,8% op jaarbasis. Het direct uitkeerbare rendement is geprognosticeerd op 5,2% per jaar.

Inmiddels zijn de voorbereidingen gestart voor IMMO Zorgwoningfonds 4, waarvan de introductie in mei 2020 wordt verwacht.

Holland Immo Group is aanbieder van vastgoedbeleggingsfondsen en heeft sinds 2001 in totaal 45 fondsen geïnitieerd met een totaal investeringsvolume van ruim € 1,2 miljard. Daarbij ligt de focus op woningen en binnenstedelijke parkeergarages in Nederland. Binnen het woningsegment ligt de nadruk op woningen voor starters en woonzorgconcepten voor ouderen met en zonder zorgindicatie, waarbij samenwerking wordt gezocht met woonzorgexploitanten.