CBRE wint prijs voor The Core

Het Nederlandse hoofdkantoor van CBRE in Amsterdam, The Core, heeft de juryprijs en de publieksprijs van de Frame Awards gewonnen.

The Core was genomineerd in de categorie Large Office of the Year. De awards zijn een jaarlijks initiatief van Frame Magazine, een magazine voor architectuur, interieur- en productdesign.

In totaal waren negen kantoren genomineerd in de categorie van CBRE, waaronder ook het hoofdkantoor van Asics, waar CBRE in samenwerking met Powerhouse Company aan werkte.

The Core is een voormalige, 50 jaar oude autogarage in het Amsterdamse Schinkelgebied die is getransformeerd naar een innovatief kantoor. Het gebouw heeft zo een duurzaam tweede leven gekregen, waarbij de authenticiteit van de garage nog altijd zichtbaar is in het interieur. Zo zijn bijvoorbeeld de oude overheaddeuren en de sheddaken nog onderdeel van de inrichting. Het kantoor is ontworpen door het eigen designteam van CBRE. Ook het werkplekconcept, de verduurzaming en de renovatie zijn door CBRE zelf gerealiseerd. Eerder dit jaar heeft Architectenweb het kantoor al genomineerd voor Interieur van het Jaar.