CBRE creëert nieuw Europees logistiek beleggingsvehikel

CBRE Investment Management heeft zijn European Industrial Fund en Logistics Venture Fund gecombineerd tot een Europees logistiek fonds van €2,7 mrd.  te vormen. Het nieuwe open-end fonds krijgt de naam CBRE Europe Logistics Partners (ELP).

Het fonds is in Luxemburg gevestigd en geregistreerd en staat onder leiding van Christina Forrest, hoofd van EMEA Direct Logistics Strategies. ELP biedt een combinatie van bestaande activa die lange termijn inkomsten opleveren en een build-to-hold ontwikkelingspijplijn om groei te realiseren. Het fonds omvat een portefeuille van 58 goed gelegen panden met een omvang van in totaal zo’n 2,3 mln m².

Nederland groeimarkt
De portefeuille is verdeeld over negen landen, waaronder Nederland, en heeft een bezettingsgraad van 97% en een WAULT (weighted average unexpired lease term) van 5,7 jaar. Het fonds zoekt actief naar nieuwe investeringsmogelijkheden vanuit de sterke basis van de huidige portefeuille. De ambitie is om op korte termijn een fondsgrootte van meer dan €5 mrd te bereiken, waarbij Nederland als een belangrijke lokale groeimarkt geldt.

ELP profiteert van de centrale toegang tot de transactiemarkt met een dynamische core-plus-strategie die is ontworpen om te profiteren van de huidige aantrekkelijke marktomstandigheden. Het fonds streeft naar een nettorendement van 7-9% per jaar, afhankelijk van de marktomstandigheden.

Christina Forrest, hoofd van EMEA Direct Logistics Strategies bij CBRE Investment Management: ‘Door deze complementaire portefeuilles te combineren, is een verbeterd platform gecreëerd met een onmiddellijke schaalgrootte, verbeterde diversificatie en een hoog groeipotentieel, terwijl het profiteert van aanzienlijke efficiëntieverbeteringen in het voordeel van investeerders en gebouwgebruikers. ELP zal ons positief positioneren om kansen te creëren voor onze investeerders.’

CBRE Investment Management werd geadviseerd door Morgan Stanley, Clifford Chance en Loyens en Loeff.