Bouw Leonardo Royal Hotel gestart

De bouw van het nieuwe Leonardo Royal Hotel Amsterdam op Overamstel is officieel gestart.

Vorige maand is met de onthulling van het bouwbord het startschot gegeven voor de bouw van Hotel Overamstel. Het viersterren Hotel Overamstel aan de Willem Fenengastraat te Amsterdam wordt voorzien van 490 hotelkamers, een restaurant, een ballroom, conferentiezalen, spa, fitness en een parkeergarage. Slavenburg Bouw, onderdeel van de Adriaan van Erk Groep, bouwt Hotel Overamstel in opdracht van Leonardo Hotels.

De nieuwbouw wordt gerealiseerd op een braakliggend stuk terrein en zal eind 2018 gereed zijn. Het is de tweede vestiging in Amsterdam na Leonardo Hotel Amsterdam City Center aan de Tesselschadestraat.

Leonardo Hotels is de Europese divisie van de Fattal Hotels Group, opgericht door David Fattal in Israël. Leonardo Hotels is sinds 2007 met meer dan 65 hotels aanwezig in meer dan 35 bestemmingen op de Europese markt. De hotelgroep is aanwezig in Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, België, Nederland, Groot-Brittannië, Spanje, Hongarije en Italië en heeft meer dan 10.000 kamers en meer dan 20.500 m² aan conferentieruimte. 

Vlakbij het hotel in Overamstel is nog een nieuwbouw hotel gerealiseerd. Deze vestiging van Postillion Hotels naast de Kauwgomballenfabriek telt 256 kamers en een congrescentrum voor 1000 mensen en is ontwikkeld door Lingotto, die tevens de Kauwgomballenfabriek heeft herontwikkeld.

Even verderop aan de Spaklerweg, in het Amstelkwartier, wordt momenteel gebouwd aan QO, een merk van IHG Group. Deze 70 meter hoge hoteltoren met 300 kamers en rooftop restaurant is eigendom van Amstelside, een samenwerkingsverband van de Borealis Hotel Group van Bart van de Kamp met andere investeerders.

Tenslotte komt er ook nog een Van der Valk hotel bij in dit voormalige kantoor- en werkgebied, de eerste binnen de Amsterdamse stadsgrenzen. Deze zal 206 kamers tellen.